Puigdemont andis end Belgia võimudele üles (81)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carels Puigdemont.
Carels Puigdemont. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/Scanpix

Kataloonia tagandatud liider Carles Puigdemont ja mitu tema endist valitsusliiget andsid end Belgia ametivõimudele üles, vahendab BBC. 

«Neilt võeti vabadus kell 9.17 (Eesti aeg kell 10.17),» teatas prokuratuur ning lisas, et viisik ilmub veel täna kohtuniku ette. Prokuratuuri Brüsseli haru esindaja Gilles Dejemeppe ütles, et viisik tuli politseisse ise ning et neid pole vahi alla võetud.

Hispaania riigikohtu kohtunik Carmen Lamela esitas reedel Belgia prokuratuurile taotluse pidada kinni Belgias viibiv Puigdemont ning viimati Belgias nähtud neli Kataloonia eksministrit Antoni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret ja Lluís Puig. Belgia justiitsministri kinnitusel oli vahistamismääruse näol tegemist täiesti seadusliku protseduuriga.

Viisiku vastu esitatud süüdistuste seas on mäss, mässule õhutamine, riigi raha väärkasutamine, allumatus ja usalduse murdmine.

Neljapäeval pani kohus uurimise ajaks trellide taha kaheksa Puigdemont'i valitsuse ministritest.

Puigdemont'i tuleb nüüd viia 24 tunni jooksul kohtuniku ette. Belgia õigusekspertide sõnul kestab väljaandmismenetlus 15 päeva, kuid kui Puigdemont vaidlustab väljaandmise, siis võib menetlus kesta veel 45 päeva.

Vaidlustamise korral saab ta Belgiast lahkuda alles jaanuari algul ehk pärast 21. detsembrile kavandatud ennetähtaegseid Kataloonia parlamendivalimisi.

Kommentaarid (81)
Copy
Tagasi üles