Itaalia uurib 26 Vahemerel uppunud naise surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salernosse saabunud nasipõgenike surnukehad.
Salernosse saabunud nasipõgenike surnukehad. Foto: CESARE ABBATE/AP/Scanpix

Itaalia asub uurima 26 paadiga Liibüast Euroopasse teel olnud naise uppumist, vahendab AFP. 

Näiliselt lõputu rida musti laibakotte toimetati täna Lõuna-Itaaliasse Salernosse saabunud Hispaania laevalt sadamas ootavatesse kirstudesse ja edasi matuseautodesse. 23 kummipaadis viibinud naistest hukkus juba reedel, kui paat, millega nad ohtliku merereisi ette võtsid tühjenema hakkas. Nende surnukehad tõi merest välja Hispaania laev Cantabria, mis on osa ELi inimsmugeldamise vastasest operatsioonist Sophia. 

Õnnetusest elustalt pääsenud migrandid Salernos maabumist ootamas. 
Õnnetusest elustalt pääsenud migrandid Salernos maabumist ootamas. Foto: CESARE ABBATE/AP

Sophia kõneisiku sõnul avastati paadi uppumiskoha lähedalt hilisemate operatsioonide käigus Vahemerel veel kolm surnukeha.

Hetkel pole veel selge, miks kõik surnud olid naised, kuigi reis on neile tihti ohtlikum kui meestele. Iga viie uppunud mehe kohta sureb kummipaatidega Vahemerd ületades kuus naist. Neil on tihti puudulikud ujumisoskused ja enamasti üritavad nad eelkõige päästa oma lapsi, mis viib naiste uppumiseni. Lisaks kannavad nad raskemaid rõivaid.

Salerno politseiprefekti Salvatore Malfi sõnul on tegemist tragöödiaga, mille uurimine võetakse koheselt käsile. «Peame välja selgitama, kas juhtumi puhul on kahtlusaluseid, kellele keskenduda või tuleb mõrvajuurdlus algatada teadmata isikute suhtes,» ütles ta.

Uurijad asuvad välja selgitama, kas naiste kehadel on vägivallatunnuseid. Itaalia politsei usub, et nad on pärit Nigeeriast.

«Nad olid paadis, kus viibis ka mehi,» ütles Malfi.

Itaalia siseministeeriumi teatel on 2017.aasta esimese kümne kuu jooksul mereteed pidi riiki saabunud enam kui 111 700 inimest. Teel Itaaliasse on sel aastal hukkunud 2839 migranti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles