Trump: vallandasin Manaforti teatud küsitavuste tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort
Paul Manafort Foto: JAMES LAWLER DUGGAN/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi sõnul vallandas ta Paul Manaforti oma valimiskampaania juhi kohalt, et vältida võimalikke konflikte teatud riikidega, selgus osaliselt avaldatud intervjuust.

Manafort ja tema äripartner Rick Gates pandi sel nädalal koduaresti rahapesusüüdistuste alusel, mis on seotud Robert Muelleri juurdlusega Venemaa ja Trumpi kampaania väidetavast kokkumängust 2016. aasta presidendivalimiste eel.

USA kongress viib väidete uurimiseks läbi veel kolme juurdlust.

Donald Trump abikaasa Melania Trumpiga. 
Donald Trump abikaasa Melania Trumpiga. Foto: JIM WATSON/AFP

Vastuseks küsimusele, kes soovitas Trumpile panna oma kampaania etteotsa Manafort ütles Trump: «See oli üks minu sõber, kes oli ettevõtja, väga edukas ettevõtja ja hea inimene. Nagu te teate, polnud Paul seal väga kaua.»

«Arvan, et leidsime midagi sellest, kuidas ta võib olla seotud teatud riikidega ning ma isegi täpselt ei tea, milliste riikidega täpsemalt,» lausus Trump usutluses telesaate «Full Measure» juhile Sharyl Attkisonile.

«Samas jõudsime punkti, kus tundsime, et Paulil oleks parem (minna), sest me ei taha palju potentsiaalseid konflikte,» lisas Trump saates, mis linastub täies mahus täna.

President lisas, et tal pole praegu mingit kavatsust Muellerit vallandada. «Loodan, et ta kohtleb kõike ausalt ning kui ta seda teeb, siis saan olema väga rõõmus, sest kui räägite süüta olemisest, siis ma tõepoolest pole seotud mis tahes kokkumänguga Venemaaga.»

Trumpi sõnul pole ta teadlik, kas Mueller kavatseb teda üle kuulata. «Mis mind puudutab, siis mulle pole öeldud, et me oleksime uurimise all. Mina pole uurimise all.»

Manafort ja Gates varjasid väidetavalt miljoneid dollareid, mille nad teenisid Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši ja tema Kremli-meelse erakonna heaks tehtud töö eet. Manafort ja Gates eitavad süüdistust.

Manafort  tunnistas FBI-le, et valetas ametile kontaktidest venelastega. Teine nõunik, mereväe endine ohvitser ja investeerimispankur Carter Page tunnistas, et kohtus 2016. aastal Vene valitsusametnikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles