Texase kirikus veresauna korraldanud mees oli endine õhuväelane (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Texase osariigis Sutherland Springsi baptistikirikus hukkus eile tulistamises vähemalt 26 inimest, teatas kuberner Greg Abbott.

«Meil on tegemist suurima massitulistamisega meie osariigi ajaloos. On palju perekondi, kes kaotasid pereliikmed. Isad, emad, pojad ja tütred,» ütles Abbott.

«Tragöödia teeb loomulikult hullemaks asjaolu, et see leidis aset kirikus, kus need inimesed süütult maha lasti. Me leiname nende kaotust, kuid me toetame nende pereliikmeid,» rõhutas kuberner.

Anonüümseks jääda soovinud ametnike teatel oli tulistaja San Antonio eeslinnas elanud 26-aastane Devin Patrick Kelley, kes oli õhujõududest minema saadetud. Mees oli mõistetud kolme aasta eest oma naise ja lapse väärkohtlemise eest aastaks vangi ning lennuväest erru saadetud. Sotsiaalmeedia andmetel oli kahtlustatav sündinud 1991. aastal ning elas San Antonio lähedal Sutherland Springsis.

Ründaja kandis kuulivesti ja kasutas automaatrelva Ruger AR.

Ruger AR-tüüpi automaatrelv.
Ruger AR-tüüpi automaatrelv. Foto: wikipedia.org

Mees lahkus sündmuskohalt ja üks kohalik elanik asus teda jälitama. Ründaja leiti surnuna oma autost Wilsoni ja Guadalupe maakonna piiril. Esialgu ei ole selge, kas ta suri enda käe läbi või ta lasti maha.

Ajaleht Dallas Morning News teatas oma veebiküljel, et veidi enne keskpäeva sisenes kirikusse üks mees ja avas tule, tappes ja haavates mitut inimest.

Foto: GRAPHIC NEWS

Trump: küsimus ei ole tulirelvades

USA president Donald Trump teatas pärast tulistamist Twitteris, et jälgib olukorda Jaapanist, kuhu ta visiidile suundus.

Täna Tokyos toimunud pressikonverentsil ütles Trump, et tulistamises ei saa süüdistada Ühendriikide relvaseadust. «Meie riigis on palju probleeme vaimse tervisega, küsimus ei ole tulirelvades,» sõnas Trump.

Mitmete ohvriterohkete massitulistamise järel on Trumpilt nõutud relvaseaduse karmistamist, kuid pärast ametisse astumist on Trump hoopiski relvaseadusi leevendanud ja võtnud tagasi oma eelkäija Barack Obama aegse määruse, mis keelanuks umbes 75 000 vaimsete häiretega inimesel tulirelvade ostmise.

Lisaks annetas tulirelvade omamisõiguste eest seisev Riiklik Tulirelvade Assotsiatsioon (NRA) Trumpi kampaania heaks umbes 30 miljonit dollarit.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles