USA kaitseminister Helsingis: koostöö NATOga tugevdab Soomet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
USA kaitseminister James Mattis (vasakul) ja Soome president Sauli Niinistö.
USA kaitseminister James Mattis (vasakul) ja Soome president Sauli Niinistö. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP/Scanpix

Soome ja Ühendriikide kahepoolne suhe on tugevam kui ei kunagi varem, ütles USA kaitseminister James Mattis täna pärast kohtumist Soome presidendi Sauli Niinistöga.

Soome tihe koostöö NATOga ja tihenev kahepoolne koostöö USAga tugevdavad Soomet. See omakorda suurendab ka Põhja-Euroopa stabiilsust, lausus Mattis.

Kaitseministri sõnul tõdes ta vestluses presidendiga, et Soome ja USA kahepoolne suhe pole kunagi nii tugev olnud kui praegu.

Mattis õnnitles Niinistöt Soome iseseisvumise 100. aastapäeva puhul, lisades, et Soome iseseisvumise eest on tulnud võidelda. Mattis tunnustas Soomet selle eest, et riik pole jäänud loorberitele lebama.

«Olete näidanud, et suhtute tõsiselt oma iseseisvusesse ja oma vabaduse kaitsesse,» lausus minister.

Mattis kiitis Soomet ka hübriidohtude oivakeskuse loomise eest ning tänas Soomet abi eest, mida riik on andnud rahvusvahelises võitluses äärmusrühmitusega ISIS.

«Usun, et teie taktiliselt osavad ja eetiliselt tugevad üksused on toonud julgust ja oskusi lahinguväljale terrorismi vastu,» lausus Mattis.

Tagasi üles