Nigeerias pantvangistatud Briti abitöötaja tapeti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria politsei hinnangul olid pantvangivõtjateks
naftarikkas Delta piirkonnas alatasa nafta- ja gaasitorudele rünnakuid korraldavad sissivõitlejad.
Nigeeria politsei hinnangul olid pantvangivõtjateks naftarikkas Delta piirkonnas alatasa nafta- ja gaasitorudele rünnakuid korraldavad sissivõitlejad. Foto: STEFAN HEUNIS/AFP/SCANPIX

Nigeerias tapeti möödunud kuul pantvangi võetud Briti kodanik Ian Squire, ülejäänud kolm röövitud britti - Alanna Carson ning David ja Shirley Donovan - on tagasi kodumaal, teatas täna Briti välisministeerium.

Squire töötas riigi lõunaosas Delta osariigis viimased 14 aastat Nigeerias elanud David ja Shirley Donovani juhitud kristlikus heategevusorganisatsioonis.

Britid rööviti 13. oktoobril, kui sissivõitlejad korraldasid rünnaku külale, kus nad elasid ja viidi Nigeeria luureallikate sõnul sügaval Delta soos asuvasse võitlejate laagripaika.

Lõuna-Nigeerias on kriminaalsete rühmituste poolsed pantvangistamised sagedad, üldjuhul vabastatakse aga vangi võetud välismaalased pärast lunaraha tasumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles