Turu pussitaja tahetakse saata psühhiaatrilisse ekspertiisi (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu rünnaku ohvrite mälestamine.
Turu rünnaku ohvrite mälestamine. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Turu massipussitamise juhtumi eeluurimine on jõudnud staadiumisse, kus marokolasest kahtlusalune Abderrahman Bouanane võidakse tema vaimse tervise ekspertiisiks anda üle tervishoiu ametkondadele.

Uurimist juhtiva kriminaalkomissari Olli Töyrase sõnul on politsei kahtlusalust mitu korda üle kuulanud ning saanud juhtunust täpse pildi, vahendas Ilta-Sanomat.

Harukordne on see, et pussitaja läbib psühhiaatrilise ekspertiisi enne kohtumenetluse algust. Antud juhul leiti, et nii on parem nii politseile, prokurörile kui ka kaitsjale.

Psühhiaatriline ekspertiis võtab aega üks kuni kaks kuud ning süüdistuse esitamise tähtaeg on järgmise aasta veebruaris.

Tänavu 18. augustil Turu keskväljakul kümmet inimest pussitanud mees oli 2016. aastal Soome võimudelt asüüli taotledes valetanud end neli aastat nooremaks. Asüülitaotluse esitamise ajal väitis ta end seega olevat 17-aastase ehk alaealise. Tegelikult on Bouanane sündinud 25. oktoobril 1994 ja on praegu 23-aastane.

Pussitamises hukkus kaks inimest ning kaheksa sai viga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles