Kreeka politsei lõhkus dokumendivõltsijate võrgustiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsdokumendid.
Võltsdokumendid. Foto: National Pictures / TopFoto/Scanpix

Kreeka politsei lõhkus kohaliku võrgustiku, mis müüs võltsitud dokumente, mis lubasid Euroopasse ebaseaduslikult sisenenud inimestel reisida ja elada üle Euroopa, teatasid Kreeka politsei ja Europol.

«Politseioperatsioon toimus 31. oktoobril ja 1. novembril. Üle 90 Kreeka politseiniku otsis Ateenas läbi 21 residentsi. Politseinikud pidasid kinni 20 inimest,» seisis Europoli teates.

Kreeka politsei teatel oli võrgustiku tegevuse oluline osa albaanlaste reisimise lihtsustamine võltsitud dokumentidega Kreeka kaudu Suurbritanniasse.

Ateenas leiti neli isikut tõendavate dokumentide toomise tehast, kus võrgustik sai luua kõrgekvaliteedilisi dokumente ning toimetada need oma klientidele mõni tund pärast tellimuse saamist.

Politsei sõnul oli ühe passi hind kuni 500 eurot, lihtsamate dokumentide puhul vähem.

Europoli teatel leiti haarangutes kolm täielikult varustatud dokumendivabrikut, inimsmugeldamisega seotud sadu pardakaarte, kümneid passe ja teisi isikut tõendavaid dokumente ning 61 000 eurot sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles