Vene-skandaal Trumpi poja ümber paisub (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump jr.
Donald Trump jr. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/SCNAPIX

USA presidendi Donald Trumpi poeg Donald Trump jr andis USA presidendivalimiste kampaania ajal toimunud kohtumisel mõista, et kui tema isa valimised võidab, võidakse seadus Vene sanktsioonide kohta üle vaadata, ütles Vene jurist Natalja Veselnitskaja eile usutluses Bloombergile.

Veselnitskaja sõnul soovis Trump jr temalt ka kirjalikku tunnistust ebaseaduslike summade minemisest demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni kampaaniale.

Ivanka Trump ja Jared Kushner
Ivanka Trump ja Jared Kushner Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Veselnitskaja kohtus Trump poja ja tema õemehe Jared Kushneriga 2016. aasta juunis New Yorgis Trump Toweris. Nende arvates esindas jurist Vene valitsust.

Trumpi poja kohtumisest Veselnitskajaga räägiti juba suvel. Trump jr püüdis loo ilmumise järel väita, et kohtumise teemaks oli üks Magnitski nimekirjaga (USA külmutas 2012. aastal Vene ametnike varad, kes olid seotud inimõiguste rikkumisega – toim) seotud adopteerimisjuhtum.

Natalja Veselnitskaja.
Natalja Veselnitskaja. Foto: Juri Martjanov/AP/SCNAPIX

Ent mitmed allikad kinnitasid seejärel, et Trump jr nõustus kokku saama alles siis, kui talle oli saadetud meil, kus väideti – Clintonit puudutav materjal on osa Vene valitsuse abist, mille eesmärk on Trump võimule aidata.

2016. aasta juunis New Yorgis Trump Toweris toimunud kohtumisel viibisid peale Trump jr-i ja Kushneri ka endine inglise tabloidreporter Rob Goldstone ning Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort, kellele esitati möödunud nädalal süüdistus seoses keelatud finantssuhetes Ukraina endise liidri Viktor Janukovõtšiga.

Kampaanianõunik tunnistas sidemeid Venemaaga

Carter Page.
Carter Page. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Teine president Trumpi valimiskampaania nõunik tunnistas kontakte Moskva ametiisikutega.

Endine investeerimispankur ja Vene-ekspert Carter Page tunnistas esindajatekoja luurekomitees, et tal oli eravisiidi ajal Moskvasse 2016. aasta juulis põgus kohtumine Vene asepeaministri Arkadi Dvorkovitšiga.

Page tunnistas ka, et tegi 2016. aasta mais ettepaneku, et Trump sõidaks Venemaale, kohtuks ametiisikutega ja peaks kõne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles