«Vene Obama» pööras võimuparteiga tülli

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Joaquim Crima.
Vladimir Putin ja Joaquim Crima. Foto: SCANPIX

Tunamullu Venemaa kohalikel valimistel kandideerinud mustanahaline Joaquim Crima, keda on nimetatud ka «Vene Obamaks», lahkust võimuparteist Ühtne Venemaa.

Guinea-Bissaust pärit 39-aastane Crima, keda Venemaal tuntakse ka tema Vene eesnime ja isanime järgi Vassili Ivanovitšina, otsustas lahkuda kremlimeelsest erakonnast Ühtne Venemaa ning ühineda parteiga Õiglane Venemaa, vahendas RIA Novosti.

«Minu tagasihoidlik soov olla erakonnale kasulik, osutus soovimatuks. Olla lihtsalt tavaline parteiliikmepileti omanik, pole minu jaoks,» põhjendas Crima oma kirjas erakonna esimehele Vladimir Putinile.

Crima soovis mullu suvel Venemaad laastanud ulatuslike metsa- ja maastikupõlengute piirkonnas elavatele inimestele saata humanitaarabi korras 20 tonni arbuuse, kuid partei ei kiitnud tema ettevõtmist heaks.

Crima ei selgitanud oma kirjas peaminister Putinile, miks ta otsustas astuda teise Kremlile lojaalse erakonna liikmeks.

1989. aastal Venemaale elama asunud ja kuus aastat hiljem Volgogradi ülikooli lõpetanud Crima kandideeris 2009. aastal sõltumatu kandidaadina Volgogradi oblastis asuva Srednjaja Ahtuba rajooni juhiks, kuid kaotas võimupartei Ühtne Venemaa kandidaadile Sergei Tihhonovile.

Pärast valimiskaotust otsustas Crima liituda Ühtse Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles