Putin nimetas bensiini hinnatõusu põhjuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimri Putin ütles valitsuskomisjoni istungil, et bensiini hinnatõusu taga on tootjafirmade omavaheline kokkulepe.

Asepeaminister Igor Setšin ütles samal istungil veidi varem, et hind kerkib börsil alusetult ja seda naftatoodete nappuse tulemusel, vahendas Interfax.

«See pole defitsiit, seal ei ole tegemist defitsiidiga. Asi on kokkuleppes. Nad leppisid omavahel kokku, et börsile annavad nad vähenes koguses,» ütles peaminister Putin oma asetäitja jutu peale.

Setšin ja Putin palusid föderaalsel monopolidevastasel ametil (FAS) hoida bensiini hindade ümber tekkinud olukorral väga hoolikalt silma peal. Ka soovib valitsus teada, kas eksporditollid on ikka piisavad, et kaitsta siseturgu.

Aprilli lõpuks puhkes Venemaa erinevates piirkondades bensiinikriis. Energeetikaministeeriumi arvates on selle põhjuseks naftaproduktide ekspordi suurenemine 67 protsenti.

Vene bensiin läks välismaale, kuna firmadele oli nii kasulikum.

Alates 1. maist tõstis valitsus bensiini eksporditolli 44 protsenti – 408,30 dollarit tonni eest. Varem oletati, et tolli tõstetakse 304 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles