Video: vahistatud Saudi printsid magavad hotelli põrandal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riyadi Ritz-Carltoni hotelli fuajee.
Riyadi Ritz-Carltoni hotelli fuajee. Foto: twitter.com

Korruptsioonivastase puhastuse käigus vahistatud Saudi printsid, ametnikud ja ministrid magasid peale pangakontode külmutamist ja riigist lahkumise keeldu pealinna viietärnihotell põrandal.

The New York Timesi avaldatud videos on näha inimesi magamas Saudi Araabia pealinna Riyadi Ritz-Carltoni hotelli fuajee põrandal. Kõrval on näha käsirelva ja valvureid, kes takistavad madratsitel printside põgenemist.

Laupäeva õhtul algas uue korruptsioonivastase nõukogu ametisse määramisega laialdane puhastus mitte ainult Saudi kuningliku perekonna vaid ka valitseva eliidi miljardäridest liikmete vastu.

Selle tagajärjel on viietärnihotell muutunud maailma kõige luksuslikumaks vanglaks, kus peetakse kinni riigist lahkumise keelu saanud rikkureid.

Vahistatud kuningapere liikmed ja ametnikud ei ole saanud ka rahvusvahelist toetust. USA president Donald Trump kiitis eile puhastuse heaks ja märkis, et paljud kinnipeetavatest on juba aastaid riigi vara riisunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles