USA senati komitee toetas uusi Põhja-Korea sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised Põhja-Korea Chollima terasekompleksis.
Töölised Põhja-Korea Chollima terasekompleksis. Foto: ED Jones/AFP/Scanpix

USA senati komitee kiitis täna ühehäälselt heaks seaduseelnõu, mis näeb ette sanktsioone finantsinstitutsioonidele, mis on aidanud Põhja-Koreal kõrvale hiilida USA ja ÜRO Julgeolekunõukogu seni kehtestatud karistusmeetmetest.

Senati pangandus-, elamumajanduse- ja linnaküsimuste komitee võttis Otto Warmbieri nime saanud seaduseelnõu vastu häältega 23-0.

Warmbier oli USA tudeng, kelle Põhja-Korea vangistas rohkem kui aasta tagasi ja lubas selle aasta juunis kodumaale tagasi. Noormees oli saanud ajukahjustuse ja suri mõni päev pärast USA-sse jõudmist.

Sanktsioonid kehtestatakse Hiina pankadele ja teistele finantsinstitutsioonidele, mis on aidanud Põhja-Koreal kõrvale hiilida USA ja ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestatud karistusmeetmetest.

Seadus karistab ka ettevõtteid, mis impordivad Põhja-Koreast sütt, terast, pliid ja mereande. Need kaubad moodustasid umbes kolmandiku Põhja-Korea eelmise aasta umbes kolme miljardi dollari suurusest ekspordist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles