Forbes: USA kaubanduminister valetab, et on miljardär

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaubandusminister Wilbur Ross.
USA kaubandusminister Wilbur Ross. Foto: Reuters / Scanpix

USA kaubandusminister Wilbur Ross liialdab oma isikliku vara suurusega ega ole miljardär, teatas ärileht Forbes eile ja süüdistas ministrit lehele järjepidevas valetamises.

Forbes kirjutas aasta eest, et Ross on rikkamaid USA kodanikke, sest tema vara väärtus on 2,9 miljardit dollarit (2,5 miljardit eurot).

Leht asus hiljem uurima tuludeklaratsioone, mille Ross esitas ministriks saamise menetluses. Dokumentide analüüsimise järel on Forbes seisukohal, et tema vara väärtus on alla 700 miljoni dollari (600 miljoni euro) ehk üle nelja korra väiksem.

Forbes avastas, et umbes kaks miljardit dollarit (1,7 miljardit eurot), mida Rossi sõnul hoiti peretrustides, polnud kunagi eksisteerinud. Ross ütleb, et ta ei pidanud ütlema riigile, kui palju tal trustides raha on.

Ross jõudis Forbesi miljardäride nimistusse esmakordselt rohkem kui kümne aasta eest ja puhus oma vara suuremaks ka tollal, kirjutas leht.

«On selge, et Ross valetas meile. See on jätk udujuttudele, liialdustele, mainimatajätmistele, väljamõeldistele ja lausvaledele, mis tema suhtluses Forbesiga alates 2004. aastast,» lisas leht.

Rossi ärimineviku ülevaatamine paljastas valed, mille ta esitas ka investoritele ja kolleegidele ning mis sageli päädisid hagide ja miljonitesse ulatunud trahvidega, mille Ross pidi investoritele tagastama, kirjutas Forbes.

USA kaubandusministeeriumi pressiesindaja tõrjus lehes esitatud väiteid.

«Forbesi artiklis tsiteeritakse endisi töötajaid, kel polnud täit teavet ning kellest kõik peale ühe jäid anonüümseks. Rohkem me ei vasta,» ütles ministeeriumi pressiesindaja e-kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles