Soome mehe juurest leiti väidetavalt kingiks mõeldud narkootikume, aga ka võlaraamat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiin
Amfetamiin Foto: Cris Bouroncle/AFP/Scanpix

Soomes Espoos elava 30-aastase mehe kodust leiti ligi kilo narkootikume, mis mehe enda sõnul olid mõeldud isiklikuks tarbimiseks ja tasuta jagamiseks.

Prokuratuur kahtles aga mehe väite usaldusväärsuses. Nimelt leiti tema kodust lisaks 783 grammile amfetamiinile ja 98 grammile metamfetamiinile, millest jätkuks mitmeks tuhandeks doosiks, ka 4225 eurot sularaha ning võlaraamat. Samuti olid süüdistajatel fotod, mis tõendasid, et mees valetas.

Mees eitas narkootikumide müüki ja väitis, et tema kodust leitud suur kogus narkootikume oli mõeldud isiklikuks tarbimiseks. Samuti väitis ta, et pakkus neid tasuta oma sõpradele, kes tal külas käisid.

Šeifist leitud sularaha oli tema sõnul teenitud ehitusel mustalt töötades. Samast avastatud võlaraamat aga polevat tema korteris hoiustatud narkootikumidega seotud.

Ringkonnakohus meest siiski ei uskunud ning mõistis ta narkokuritegude eest kaheks aastaks ja 11 kuuks vangi. Kohtuotsuse jättis üleeile jõusse ka apellatsioonikohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles