Briti uus kaitseminister: me oleme oma NATO liitlastega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaitseminister Gavin Williamson koos sõduritega.
Briti kaitseminister Gavin Williamson koos sõduritega. Foto: Victoria Jones/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti kaitseminister Gavin Williamson ütles täna NATO kaitseministrite kohtumisel Brüsselis, et tema kodumaa peab hoolitsema NATO idatiiva kohase kaitsmise eest.

«Mul on privileeg olla täna siin oma esimesel NATO kaitseministrite kohtumisel. Me kasutame võimalust, et rõhutada meie jätkuvat pühendumust NATO-le,» ütles Williamson Brüsselis NATO peakorterisse kahepäevasele kaitseministrite kohtumisele saabudes.

«Täna hommikul kohtusin Rumeenia ametivennaga, et rääkida meie kuninglike õhujõudude hävitajate Typhoon Rumeeniasse saatmisest järgmisel aastal ja meie vägede jätkuvast tegutsemisest Eestis, et tagada meie idatiiva kohane kaitse Venemaa eest. Meie liitlased teadku, et meie pühendumine on tõeline ja me oleme nendega,» sõnas ta.

Eelmisel nädalal Briti kaitseministriks saanud Williamsoni sõnul on Ühendkuningriigi pühendumine Euroopa kaitsele kindel.

Ühendkuningriik on umbes 800 sõduriga Eestis asuva NATO pataljoni lahingugrupi juhtriik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles