Kas Trumpi Hiina-visiidi pluss-pakett avaldab soovitud mõju?

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina president Xi Jinping võõrustas USA presidenti Donald Trumpi ja esileedi Melania Trumpi välisliidritele varem suletud Keelatud Linnas.
Hiina president Xi Jinping võõrustas USA presidenti Donald Trumpi ja esileedi Melania Trumpi välisliidritele varem suletud Keelatud Linnas. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Donald Trumpile osutati Pekingis au, mille osaliseks pole Hiina Rahvavabariigi asutamisest saadik 1949. aastal saanud ükski Ühendriikide president. 

Erinevalt Trumpi kahest esimesest Aasia reisi sihtpunktist ehk Jaapanist ja Lõuna-Koreast alustasid hiinlased poliitiliste ja kaubanduslike küsimuste lahendamise asemel hoopis Trumpile suunatud meelelahutusliku programmiga.

Kui täna aasta tagasi valituks osutunud president ja esileedi Melania Trump eile Pekingis maandusid, suundusid nad kohe Hiina presidendi Xi Jinpingi ja tema abikaasa Peng Liyuaniga ringkäigule ajaloolises Keelatud Linnas – palees, mis majutas Hiina keisreid ja nende perekondi enam kui 500 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles