Twitter hakkab kasutajate andmeid Venemaal hoidma (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp Twitteri logo siluetis.
Vene lipp Twitteri logo siluetis. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Vene meediajärelevalveamet Roskomnadzor teatas täna, et Twitter on nõustunud hoiustama Vene kodanike isikuandmeid Venemaal paiknevates serverites alates 2018. aasta keskpaigast. Kriitikud kardavad massilist nuhkimist.

Roskomnadzori avaldus tuli pärast valitsusemeelse väljaande Izvestia teadet, et Twitter nõustus Vene seadusandlusega kooskõlas tegutsemisega ja otsib Venemaal potentsiaalseid serveri asukohti.

«13. aprillil sai Roskomnadzor Twitterilt kirja, mis kinnitas selle valmidust paigutada serverid Venemaale 2018. aasta keskpaigaks,» teatas Roskomnadzor.

Järelevalveamet sai kirja pärast Twitteri esindajate ja Roskomnadzori ametnike kohtumist märtsis. Teates lisati, et amet jälgib leppest kinnipidamist.

2014. aastal võeti Venemaal vastu seadus, mis nõuab, et välismaised sõnumiteenuste pakkujad, otsingumootorid ja sotsiaalmeedia lehed hoiustaksid Vene kasutajate andmeid koha peal riigis.

Seadus on aga põhjustanud kahtlusi, et andmetele võivad niimoodi ligi pääseda ka Vene luureagentuurid. Seejuures kasutavad sotsiaalmeediat meeleavalduste korraldamiseks laialdaselt president Vladimir Putini vastased.

Roskomnadzor on hoiatanud, et Facebook ja Twitter keelustatakse riigis 2018. aastal, juhul kui need keelduvad enda tegevust antud seadusega kooskõlastamast.

Roskomnadzori teatel ei ole Facebook veel märkinud, kas plaanitakse Vene kasutajate andmed Vene serveritesse kolida, kuid Izvestia kirjutas viidates asjaga seotud allikatele, et Facebook valmistub Vene filiaali avamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles