Saadikupuutumatuse kaotanud Le Pen võib vangi minna (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix

Prantsuse parlament võttis paremäärmuslaste liidrilt Marine Le Penilt puutumatuse, et tema üle saaks mõista kohut Twitteris edastatud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) hukkamispiltidega seoses.

Parlamendi alamkoja rahvusassamblee büroo andis täna juurdluskohtunikule voli Le Pen välja kutsuda ja kasutada vajadusel selleks ka politseijõudu.

Le Pen avaldas 2015. aasta detsembris Twitteris pilte IS-i hukkamistest, üheks hukatavaks oli USA ajakirjanik James Foley, kelle pea maharaiumist näitava kujutise Le Pen Twitteris edastas.

Teisel pildil oli mees oranžis vanglavormis, kellest sõidetakse tankiga üle, kolmandal inimene, kes põletati elusalt.

«See on Daesh!» kirjutas Le Pen pildi all äärmusrühmituse Islamiriik araabiakeelset nimetust kasutades.

Pärast ajakirjaniku perekonna palveid soostus Le Pen pildid eemaldama, öeldes, et ei olnud seal kujutatud isiku identiteedist teadlik.

Hiljuti Prantsusmaal jõustunud seadus ei luba vägivallapilte avaldada, selle rikkujat ähvardab kuni kolm aastat vanglakaristust ja rahatrahv suuruses 75 000 eurot.

Septembris võeti seoses IS-i piltide avaldamisega saadikupuutumatus ka teiselt Rahvarinde parlamendisaadikult Gilbert Collardilt.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles