ÜRO humanitaarabijuht hoiatas ulatusliku näljahäda eest Jeemenis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näljas Jeemeni lapsed
Näljas Jeemeni lapsed Foto: SCANPIX

Jeemen seisab silmitsi miljoneid inimesi mõjutava ulatusliku näljahädaga, kui Saudi Araabia juhitav koalitsioon ei lõpeta selle riigi sadamate ja lennujaamade blokeerimist ning ei luba humanitaarabisaadetisi kohale toimetada, hoiatas ÜRO humanitaarabijuht kolmapäeval.

ÜRO peasekretäri asetäitja humanitaarabi küsimustes Mark Lowcock hoiatas, et kui Jeemeni piire ei avata uuesti abisaadetistele, võib vallanduda "suurim näljahäda, mida maailm on mitmeid aastakümneid näinud" ning sellel on miljoneid ohvreid.

ÜRO Julgeolekunõukogu kohtus kolmapäeval kinniste uste taga, et arutada Jeemeni kriisi seoses saudide-juhitava koalitsiooni sammudega.

"Me oleme jätkuvalt äärmiselt murelikud olukorra pärast riigis, kus näljaga seisab silmitsi juba seitse miljonit inimest," ütles ÜRO kõneisik Stephane Dujarric.

"Me võime ainult ette kujutada, mis juhtub siis, kui sadamaid ja piiriületuskohti ei avata nii humanitaar- kui kaubaliiklusele," lisas ta.

Julgeolekunõukogu kuulas kolmapäeval ära Jeemenist naasnud Lowcocki raporti.

ÜRO peab Jeemenit maailma suurimaks humanitaarkriisiks. Riigis vajab toiduabi 17 miljonit inimest, kellest seitset miljonit ähvardab näljahäda. Hiljutine koolerapuhang nõudis Jeemenis rohkem kui 2000 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles