Trump: Hiina ja Venemaa peavad Põhja-Korea asjus kiiresti tegutsema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/SCANPIX

USA president Donald Trump kutsus täna Hiinat ja Venemaad Põhja-Korea tuumakriisi lahendamiseks kiiresti tegutsema ja hoiatas, et aeg hakkab otsa saama.

«Me peame tegutsema kiiresti. Ja loodetavasti tegutseb Hiina selle probleemi lahendamiseks kiiremini ja tõhusamalt kui keegi teine,» ütles Trump Pekingis Hiina presidendi Xi Jinpingiga kohtudes.

Trump tänas Xid Põhja-Koreaga kaubavahetuse piiramise ja pangandussidemete katkestamise eest, kuid kannustas meetmetega edasi minema.

«Hiina saab lahendada selle probleemi lihtsalt ja kiiresti, ning ma kutsun Hiinat ja teie suurepärast presidenti selleks kõvasti tööd tegema,« sõnas USA riigipea. «Ma tean teie presidendist ühte: kui ta selle tõsiselt ette võtab, saab see korda. Selles pole mingit kahtlust.»

Xi Jinping ja Donald Trump.
Xi Jinping ja Donald Trump. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Trump, kes peaks kohtuma nädalavahetusel Vietnamis APEC-i tippkohtumisel ka Vene presidendi Vladimir Putiniga, kutsus Moskvat appi, sest ka sel on Põhja-Koreaga majandussuhted.

Trump ütles varem Pekingis, et tema ja Xi usuvad tuumakriisi lahendamise võimalikkusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles