Kataloonia parlamendi spiiker astub riigireetmise eest kohtu ette (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carme Forcadell saabumas Madridi ülemkohtusse.
Carme Forcadell saabumas Madridi ülemkohtusse. Foto: STR/AFP/Scanpix

Spiiker Carme Forcadell ja viis teist Kataloonia parlamendisaadikut astuvad täna riigireetmises süüdistatuna Madridi ülemkohtu ette.

Kataloonia parlamendi spiiker ja viis teist parlamendisaadikut astuvad täna Madridi ülemkohtu ette, et anda tunnistusi mässu ja riigireetmise süüdistuste osas, mille tõi kaasa eelmisel kuul ebaseadusliku iseseisvusreferendumi korraldamine.

Kohus peaks otsustama ka seda, kas pidada Forcadell ja teised saadikud juurdluse ajaks kinni või vabastada nad teatud tingimustel.

Praeguseks on juba vahi alla võetud kaheksa endist Kataloonia valitsuse liiget ja kahe peamise iseseisvusliikumise juhid. Nemad ootavad kohtuistungit süüdistatuna riigireetmises, mässule õhutamises ja riigi raha väärkasutamises.

Tagandatud Kataloonia valitsusliikmed Brüsselis Carles Puigdemontiga eesotsas.
Tagandatud Kataloonia valitsusliikmed Brüsselis Carles Puigdemontiga eesotsas. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Piirkonna tagandatud president Carles Puigdemont koos nelja endise kabinetiliikmega pages möödunud nädalal Brüsselisse. Nende osas on Hispaania ülemkohus väljastanud rahvusvahelise vahistamisordeni, süüdistades kõiki viit samuti riigireetmises ja mässus.

Kestva segaduse tõttu on Katalooniast lahkunud ligi 2000 ettevõtet.

Uued valimised peetakse 21. detsembril.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles