Video: Dhaka tänavatel voolasid verejõed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verest punased Dhaka tänavad.
Verest punased Dhaka tänavad. Foto: twitter.com

Bangladeshi pealinna tänavad värvusid teisipäeval punaseks, kuna ohvriloomade veri segunes hoovihmast põhjustatud üleujutusega.

Sel aastal saabusid hoovihmad samal ajal kui peetakse islamipidustust Eid al-Adhat, mille käigus ohverdatakse traditsiooniliselt tuhandeid loomi, kelle liha süüakse või antakse vaestele.

Ohverdused pidanuks toimuma linnavõimude poolt ettemääratud kohtades, kuid nähtavasti eirasid paljud elanikud ettekirjutusi ja viisid ohvritalitused läbi oma kodudes.

Kuna üleujutused on Dhakas puuduliku reoveesüsteemi tõttu tavalised, voolasidki Shantinagari linnaosa tänavatel verest punaseks muutunud jõed.

«See muutis mind sõnatuks,» lausus kohalik kunstnik Atish Saha. «Mul oli tunne, et ma kõndisin mööda postapokalüptilist maastikku. Kui aus olla, siis olin ma hirmul. See oli kujutis massilisest vägivallast, mida ei oleks tohtinud olla.»

Elanike sõnul kestsid üleujutused vaid paar tundi ja taandusid peagi.

Eid al-Adha on moslemite jaoks tähtsuselt teine püha, millega tähistatakse Ibrahimi (Aabrahami) valmidust oma poeg jumalale ohverdada.

Loomade ohverdamine on moslemiriikides tavaline. 2010. aastal ohverdati Pakistanis hinnanguliselt 7,5 miljonit elukat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles