Video ja pildid: Vene majavaringus hukkunute arv tõusis kuueni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal eile pärastlõunal Iževskis toimunud üheksakorruselise maja trepikoja varingus sai surma kuus inimest ning üks on jätkuvalt kadunud, ütlesid ametnikud täna.

«Tuvastamine käib. Praeguseks on tehtud kindlaks neli hukkunut: tüdruk, kaks naist ja mees. Otsime veel kahe hukkunu – mehe ja nooruki – sugulasi,» ütles allikas Udmurtia kohtumedistsiini ekspertiisi büroost.

«Ühe õmblejanna asupaik on siiani teadmata,» ütles allikas Udmurtia hädaabiteenistustest.

Varem teatati, et ööl vastu tänast tuli majavaringus kannatanute ja hukkunute sugulaste abikeskusesse mees, kes otsis maja esimesel korrusel asunud ateljees töötanud 35-aastast naist.

Mehe sõnul oli naise vahetus ja ateljee direktor just majast lahkumas, kui see kokku varises. Tema sõbratar ja direktor jäid hoonesse, vahetus jõudis majast välja.

Sündmuskohale saabusid kiirabi, politsei ja tuletõrje, varemeid uuritakse eriolukordade ministeeriumi drooniga.

Maja terveks jäänud trepikodadest on praeguseks evakueeritud umbes pool tuhat inimest, edastas Udmurtia kuberner Aleksandr Bretšalov.

Varem teatas Udmurtia katastroofimeditsiini keskus, et varingus sai kannatada kaks teismelist. «Kannatada said 15-aastane tüdruk ja poiss. Plahvatuse hetkel olid nad hoone esimesel korrusel ja said killuhaavu,» ütles keskuse esindaja. «Arstid vaatavad neid praegu läbi, nad suunatakse edasi vabariiklikku haiglasse,» lisas ta.

Väidetavalt tegutses kortermaja esimesel korrusel laste huviring nimega Erudiit, kuid hetkel pole veel selgunud, kas ringi õpilased olid maja kokkuvarisemise hetkel seal.

Vene hädaolukordade ministeeriumi teatel peetakse maja kokkuvarisemise põhjuseks ühes korteris aset leidnud gaasiplahvatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles