Macron teeb üllatusvisiidi Saudi Araabiasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: SATISH KUMAR SUBRAMANI/REUTERS/Scanpix

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni sõnul kavatseb ta täna õhtul sõita Saudi Araabiasse, et kohtuda kuningriigi mõjuvõimsa kroonprintsi Mohammed bin Salmaniga. 

Esimest korda oma ametiajal Lähis-Ida külastav Macron tegi ootamatu avalduse pressikonverentsil Dubais.

Suhted Ar-Riyadi ja Iraani vahel on viimastel nädalatel oluliselt halvenenud. Saudi Araabia kroonprints süüdistas teisipäeval Iraani otseses sõjalises agressioonis seoses laupäevase vahejuhtumiga, kus Jeemeni mässulised tulistasid ballistilise raketi Saudi Araabiasse. Saudide õhutõrje hävitas raketi. Ar-Riyadi väitel oli tegemist Iraani raketiga, Teheran aga eitab seda.

Lisaks Iraanile tuleb arutlusele Teherani toetatud Jeemen, millele Ar-Riyad blokaadi kehtestas. «Olen kuulnud, et Saudi Araabia on Iraani suhtes võtnud väga karmi seisukoha,» ütles Macron ja lisas, et oluline on suhelda kõigi osapooltega ning Prantsusmaal on rahu tagamisel mängida ma roll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles