Putin: USA tahab mõjutada Vene presidendivalimisi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky/Alexei Nikolsky/TASS

Venemaa sportlaste vastased dopingusüüdistused võivad olla seotud tulevaste presidendivalimistega, ütles neljapäeval president Vladimir Putin.

«Vastuseks meie väidetavale sekkumisele nende (USA) valimistesse, tahavad nad tekitada probleeme Venemaa presidendivalimistel,» ütles Putin Tšeljabinskis.

Putin pole teatanud oma osalemisest märtsis toimuvatel valimistel. Kandideerimise ja valimisvõidu korral jääb Putin võimule 2024. aastani.

«Mind paneb muretsema see: olümpiamängud algavad veebruaris ja millal toimuvad meie presidendivalimised? Märtsis,» ütles Putin külaskäigu ajal kohalikus vabrikus.

«On sügavad kahtlused, et see toimub kõik eesmärgiga luua kellelegi kasulik olukord ja pettumus spordisõpradele sellega, et (Vene) riik väidetavalt osales rikkumistes,» ütles Putin.

Putin külastab peagi Vietnami, kus võtab osa APEC-i tippkohtumisest ning kohtub arvatavalt ka USA presidendi Donald Trumpiga.

Moskva on eitanud USA süüdistusi 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumise kohta.

Vene murdmaasuusatamise föderatsioon teatas neljapäeval, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) on mõistnud neli Vene talisportlast süüdi dopingu kasutamises ning et Sotši taliolümpiamängudel 2014. aastal võidetud medalid võetakse neilt ära.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles