Vabariiklaste senatikandidaati süüdistatakse teismelise ahistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Moore.
Roy Moore. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Ühendriikide vabariiklaste partei senaatorid kutsuvad Roy Moore`i kandidatuurist loobuma, Moore`i abid aga väidavad, et jutt 14-aastase tüdruku seksuaalsest ahistamisest on libauudis.

Alabama osariigi senaatori kandidaati Roy Moore`i süüdistatakse 14-aastase tüdruku seksuaalses väärkohtlemises kui mees ise oli 32-aastane.

«Järgmisel 33 päeval pannakse alabamalased proovile, kas neid on võimalik libauudiste ja establishmenti poolt ninapidi vedada,» sõnas Moore`i kampaanianõunik Dean Young.

Washington Posti teatel meelitas Moore 1979. aastal 14-aastase neiu enda majja, riietas ta lahti ja sundis teda oma genitaale puudutama.

Alabama osariigi seaduste kohaselt on tegu teise astme väärkohtlemisega, kuigi süüdistus on juba aegunud.

Lisaks on ilmnenud teateid, et Moore kohtas veel kolme alaealise tüdrukuga, kuid nende läbikäimiste kohta ebaseaduslikke intsidente ei märgitud.

Moore peab viie nädala pärast minema vastakuti demokraatide kandidaadi Doug Jonesiga, et täita justiitsminister Jeff Sessionsist vabaks jäänud senaatori kohta.

Moore`i kampaaniameeskond kasutas süüdistusi, et alustada rahakogumise kampaaniat kandidaadi toetuseks. Välja saadetud e-kirjas teatati, et käimas on vaimne võitlus kurjuse jõudude vastu.

Lisaks kujutati meedia süüdistuste vahendamist rünnakuna Moore`i vastu: «Obama-Clintoni masinavärgi liberaalse meedia sülekoerad on äsja algatanud kõige õelama ja vastikuma rünnaku, mida ma olen EALES tunnistanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles