Grõzlov toetab Föderatsiooninõukogu esimehe Mironovi tagandamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov hääletamas.
Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov hääletamas. Foto: SCANPIX

Riigiduuma spiiker ja võimupartei Ühtne Venemaa ülemnõukogu esimees Boriss Grõzlov ütles täna, et toetab Föderatsiooninõukogu esimehe Sergei Mironovi tagasikutsumist.

«Meil on Mironovi suhtes seisukoht olemas – ta peab senaatori mandaadist loobuma,» ütles Grõzlov Interfaxi vahendusel.

«Kui ta oma väljaütlemistest mitte üksnes ei nõustu seadusandliku võimu ja täidesaatva võimu tegevusega, vaid faktiliselt vastandab ennast ja oma positsiooni linnavõimule, siis kas poleks õigem mandaadist loobuda?»

Võimupartei koduleheküljel avaldatud teates ütleb Grõzlov, et Mironovil oleks sel juhul parem otsida omale selline võim, mida ta on valmis esindama.

Initsiatiiviga Mironovi tagandamisest tuli välja Ühtse Venemaa Peterburi haru. Otse peab aga langetama võimupartei föderaalne juhtkond.

Õiglase Venemaa liidri Mironovi personaalküsimus on päevakorras Peterburi seadusandliku assamblee istungil 18. mail. Otsuse vastuvõtmiseks ei piisa Ühtse Venemaa fraktsioonil hääli.
Liberaaldemokraatliku Partei esimees Vladimir Žirinovski on aga kinnitanud, et tema partei fraktsioon hääletab Mironovi tagandamise poolt. Sel juhul on vastuhääled koos.

Lisaks on Mironovi tagandamise poolt ka kommunistid.

Ühtsel Venemaal on Mironoviga pikaleveninud konflikt. Mullu veebruaris ütles Föderatsiooninõukogu esimees, et ta pole peaministri Vladimir Putiniga tööküsimustes mitte alati nõus. Selle peale vahetasid Ühtse Venemaa ja Õiglase Venemaa esindajad kriitilisi avaldusi, kuid lõpuks sõlmisid rahu.

Kogu eelmise talve kritiseerisid aga Õiglase Venemaa esindajad Peterburi kuberneri Valentina Matvijenkot ebakvaliteetse lumekoristuse pärast.

1. mai demonstratsioonil ütles Mironov, et Peterburi on vajunud korruptsioonisohu. Peterburi seadusandliku assamblee spiikri Vadim Tjulpanovi sõnul oli see avaldus viimaseks piisaks karikas.

Selle aasta 1. jaanuarist jõustus seadusparandus, mille järgi saab senaatori tagasi kutsuda see organ, kes inimese Föderatsiooninõukogusse delegeeris. Mironov esindab Vene parlamendi ülemkojas Peterburi seadusandlikku assambleed alates 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles