Kremli hääletorusid suukorvistama asunud USAd võivad tabada vastumeetmed (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Vene alamkoda töötab kiirkorras välja meetmetekogu USA meedia Venemaa siseasjadesse sekkumise tõkestamiseks ja vastavasisuline seadus tuleb vastusena Washingtoni tegevusele Vene meedia suhtes, ütles täna alamkoja spiiker.

Venemaa riiklik telekanal Russia Today (RT) teatas eile, et registreerib end USAs «välisagendina», kuid vaidlustab USA justiitsministeeriumi nõude kohtus.

RT  sõnul andis ministeerium kanalile registrikande tegemiseks aega esmaspäevani. Ministeerium ähvardas pidada kinni kanali juhi ja külmutada kanali pangakontod, kui RT nõuet ei täida.

Vastuseks teatas Vene parlamendi alamkoja ehk riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin, et koda asus koostama vastumeetmeid USA meediale Venemaal.

«Me võime selle vastu võtta järgmisel nädalal,» vastas Volodin Interfaxi küsimusele, mis aja jooksul taoline seadus kehtima võiks hakata.

Tänahommikusel riigiduuma istungil tegi esimees mitmele komisjonile ülesandeks töötada välja meetmetekogu USA meedia Venemaa siseasjadesse sekkumise tõkestamiseks.

«Meie välisagentide seadus ei laiene meediale. USA seadust kavatsetakse laiendada agentuurile Sputnik ja telejaamale Russia Today. Sellega seoses peaks meie valdkonnakomisjonid töötama välja peegelmeetmed, mis lubaks meil astuda samme meie kodanike ja riigi kaitsmiseks varjamatu sekkumise eest,  millega USA meedia praegu Venemaal tegeleb,» ütles Volodin.

Interfaxi korrespondendi sõnul arutavad seaduseelnõu algatamist praegu riigiduuma fraktsioonide juhid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles