India koristab Ivanka visiidi eel tänavatelt kerjuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerjused India tänaval.
Kerjused India tänaval. Foto: FAYAZ KABLI/REUTERS/Scanpix

Samal ajal kui Ida-Aasia riigipead rullivad USA presidendi jaoks laiali punaseid vaipasid, koristab India Hyderabadi linn Ivanka Trumpi külaskäiguks kerjused tänavalt ja pistab nad vangi.

Hyderabad keelas sel nädalal kerjamise kaheks kuuks, kolm nädalat enne Ivanka Trumpi saabumist majandusfoorumile Global Entrepreneurship Summit, mis leiab Hyderabadis aset 28.–30. novembrini.

Töö tänavate korrastamisega on juba alanud. Kolmapäeval peeti Goshamahali linnaosas kinni ligi 400 kerjust ja paigutati lähedalasuva vangla rehabilitatsioonikeskusesse.

«Mõned kerjused väitsid, et me võtsime neilt vabaduse elada seal, kus tahavad,» sõnas üks korrakaitsja. «Kuid me ütlesime neile, et see on nende endi huvides, kuna võõrutuskeskuses kantakse nende eest hoolt.»

Korralduse tänavate puhastamiseks andis Hyderabadi politseiülem M Mahender Reddy, kes kurtis kerjamise ebaviisaka iseloomu üle.

Tema sõnul tekitab laste ja puuetega inimete ristmikele kerjama saatmine piinlikkust ning on ohuks liikluses ja avalikus ruumis üldisemalt.

Ivanka Trump.
Ivanka Trump. Foto: Sipa USA/Olivier Douliery/Sipa USA

Ivanka Trumpi võõrustamisse suhtutakse Indias tõsiselt pärast seda, kui sel aastal külastas USAd India peaminister Narendra Modi.

Samas on tänavatel elavate inimeste kinnipidamine äärmiselt haruldane. Viimati sai selline «au» osaks 2000. aastal Bill Clintonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles