Pildid: Prantsusmaal protesteeriti tänaval palvetavate moslemite vastu (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligikaudu 100 Prantsusmaa poliitikut võtsid eile ette protestimarsi Pariisi äärelinnas, et näidata oma vastumeelsust tänavatel palvetavate moslemite suhtes, kirjutab BBC.

Riigihümni laulnud ja lipuvärvides linte kandnud poliitikud tulid Clichy tänavatele ja segasid sellega umbes 200 moslemi palvust. Politsei suutis kaks osapoolt enamasti üksteisest eemal hoida, aga sellest hoolimata puhkesid mõned kaklused.

Kriitikute sõnul on avalik palvetamine sobimatu. Palvetajad ise väidavad, et neil pole kuskile minna, sest linnaosa võttis neilt palvetamiseks kasutatavad ruumid märtsis ära.

Prantsusmaal elab umbes viis miljonit moslemit. Tegu on suurima moslemivähemusega riigiga Lääne-Euroopas.

«Avalikku ruumi ei saa niimoodi üle võtta,» ütles Pariisi regionaalnõukogu liige Valérie Pécresse, kes eilset meeleavaldust juhtis.

Clichy linnapea Rémi Muzeau palus siseministeeriumil tänavapalvused keelustada, väites, et ta peab tagama rahu ja vabaduse kõigile elanikele.

AFP-le kommentaari andnud palvetaja Abdelkader lausus, et nad sooviksid väärikat kohta, kus palvusi pidada. Tema sõnul ei naudita sugugi reedeste palvuste tänaval korraldamist. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles