Trump: väited valimistesse sekkumisest solvavad Putinit (19)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin väitis oma USA ametivennale Donald Trumpile, et ei sekkunud eelmise aasta USA presidendivalimistesse.  

Trumpi suhted Putiniga ei ole olnud tema esimesel ametiajal nii head, kui loodeti. Mitu endist Trumpi abi on juurdluse all süüdistatuna koostöös Kremliga.

«Ta ütles, et ei sekkunud absoluutselt meie valimistesse,» ütles Trump lennukis teel Vietnami pealinna Hanoisse. «Ma tõesti usun, et kui ta mulle nii ütleb, siis seda ta ka mõtleb.»

USA president pidas Vietnamis Da Nangis Aasia ja Vaikse ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel Putiniga mitu põgusat vestlust.

Trumpi sõnul küsis ta Putinilt valimistesse sekkumise kohta mitu korda ning Putin eitas seda igal kohtumisel ja paistis süüdistustest solvununa.

«Kõik, mis puutub sellesse niinimetatud Vene toimikusse, on jätkuva sisepoliitilise võitluse ilming,» ütles Putin ja lisas, et väited, nagu oleks üks tema sugulane kohtunud Trumpi endise nõuniku George Papadopoulosega, kuuluvad fantaasia valdkonda.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles