Putini auks püstitati järjekordne kuju (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putinit üritatakse suurte tähtedega riigi ajalukku raiuda. Nüüd on riigipea auks Uuralite idanõlval Tšeljabinskis püstitatud kuju.

180 sentimeetri kõrgune pronksist skulptuur kujutab Putinit suuskadega. Esmakordselt nähti kuju neljapäeval, mil Putin viibis Tšeljabinskis, et osaleda Venemaa-Kasahstani koostööfoorumil. Ta kohtus seal ka Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajeviga. Ametlikult esitletakse seda 25. novembril.

Kuigi Kreml on üritanud jätta Putinist atleetlikku kuvandit, siis selle konkreetse kuju püstitamine paistis olevat kohalik algatus. Suusakuurordi esindaja sõnul taheti Putinit tänada suusaspordi ja tervislike eluviiside arendamise eest.

Skulptor Dimitri Kostljev ütles, et temale tuli ettepanek Putini kuju meisterdamiseks ootamatult. "Ajalooliste figuuride kujutamine on tõeline vastutus," lausus ta. Väidetavalt oli kuju loomiseks aega vaid poolteist kuud.

Tegu pole esimese Putini kujuga, mis Venemaal püstitatud on. 2011. aastal kerkis Moskvasse Putinit judo kimonos näitav kuju. 2015. aastal lõid kasakad Peterburist 20 kilomeetri kaugusel Putini skulptuuri, mis kujutas teda Rooma keisrina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles