Vabaühendus: Ida-Süürias hukkus Süüria, Vene rünnakutes 26 tsivilisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väed Albu Kamali linnas.
Väed Albu Kamali linnas. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix

Ida-Süürias hukkus Süüria režiimivägede mürsu- ja Vene õhurünnakutes kahes põgenikelaagris ja ümberkaudsetes külades vähemalt 26 tsiviilisikut, teatas vabaühendus laupäeval.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel ründasid valitsusväed ja Vene sõjalennukid külasid ja põgenikelaagreid, mis olid täis lähedalasuvast Albu Kamali linnast põgenenud tsiviilisikuid.

Süüria valitsusväed ja sellega liidus olevad võitlejad hõivasid Albu Kamali äärmusrühmituselt Islamiriik (IS) kaks päeva tagasi, kuid IS sooritas vastupealetungi ning suutis laupäeval linna tagasi võtta.

Süüria režiimimeelsete üksuste suurtükid ja Vene sõjalennukid ründavad alasid, mis on Ida-Süürias jätkuvalt IS-i kontrolli all, ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

«Albu Kamalist läänes asuva Al-Sukkariyah' põgenikelaagri lähistel on alates reede öösest pommitamistes surma saanud 15 tsiviilisikut, kaasa arvatud seitse last,» lausus Abdel Rahman.

Lisaks sai 11 tsiviilisikut, kaasa arvatud kaks last, surma rünnakutes mitmele külale ja teisele põgenikelaagrile, mis asub Albu Kamalist umbes 50 kilomeetrit loodes, lisas Abdel Rahman.

Hukkunutest teatas ka meediakollektiiv DeirEzzor24. Nende sõnul said Al-Sukkariyah lähistel pommitamistes surma terved pered.

«Suurem osa elanikest on Albu Kamalist põgenenud lähedalasuvatesse küladesse. Linna äärealadel on neid järele jäänud väga vähe,» ütles kollektiivi juht Omar Abu Layla.

«Albu Kamalis tsiviilelanikke enam pole,» lisas ta.

Albu Kamal on viimane märkimisväärne linn, mida IS jätkuvalt Süürias kontrollib. Sellest ilmajäämine tähendab, et IS-ist saab tihedalt asustatud tugipunktita geriljarühmitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles