Raske valik: Trump usaldab luureameteid ja Putinit (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi sõnul usub ta USA luureametitesse, kuigi on neisse minevikus suhtunud skeptiliselt.

Trump ütles täna Vietnamis, et tema hinnangul juhivad USA luureameteid head inimesed.

Trumpi sõnul usub ta nii luureametitesse, kes on jõudnud järeldusele, et Venemaa sekkus 2016. aasta USA presidendivalimistesse kui seda eitava Vene presidendi Vladimir Putini siirusesse.

«Ma usun, et ta tunneb, et tema ja Venemaa ei sekkunud valimistesse,» ütles Trump Hanois pressikonverentsil Putinist rääkides ja ruttas kinnitama, et usub Ühendriikide luureagentuuridesse.

USA kõrged luureametnikud, muu hulgas Luure Keskagentuurist (CIA) on jõudnud järeldusele, et Venemaa sekkus valimistesse, mis tõid Trumpile võidu demokraadist vastase Hillary Clintoni üle.

Moskva ja Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu uurivad eriprokurör ja mitu kongressikomisjoni. Juurdlus hõlmab mitut Trumpile lähedast isikut.

Trump kohtus Putiniga Vietnamis Aasia ja Vaikse ookeani Majanduskoostöö (APEC) organisatsiooni tippkohtumisel, kus Vene president kinnitas USA kolleegi pärimise peale korduvalt, et ei sekkunud USA valimistesse.

Trump andis täna Hanois ajakirjanikega kohtudes mõista, et tema arvates oleks aeg tühistada Venemaale valimistesse sekkumise eest kongressi otsusega kehtestatud sanktsioonid. «On aeg pöörduda tagasi purunenud ja katki läinud maailma parandamise juurde,» ütles ta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles