Uuring: kõige paremini räägivad inglise keelt hollandlased

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hollandi lipp.
Hollandi lipp. Foto: Westermann/Caro/Scanpix

Teist aastat järjest tunnistati maailma parimateks inglise keele oskajateks hollandlased. Taaskord olid tabeli esimeses otsas Skandinaavia riigid, aga lõpuks tuli neil tunnistada hollandlaste paremust. Küsitlus uuris keeleoskust nende hulgas, kelle emakeeleks pole inglise keel. 

Edetabeli pani kokku keeleõppele keskenduv ettevõte Education First (EF). Teise koha saavutasid rootslased, kellele järgnesid taanlased, norralased ja soomlased. Islandi kohta andmed puuduvad.

Ülemaailmselt said kõige kõrgema hinnangu Holland, Rootsi, Taani, Norra, Soome, Luksemburg, Singapur ja Lõuna-Aafrika Vabariik. Raporti kohaselt jagavad kõrgeima hinnanguga riigid sarnaseid jooni. Näiteks alustatakse seal inglise keele õpetamisega juba algklassides, keskendutakse grammatika asemel pigem kommunikatsioonile ning televisiooni vahendusel näidatakse palju ingliskeelset sisu.

Paremusjärjestus on kokku pandud viimasel seitsmel aastal ja Skandinaavia riigid on igal aastal olnud esiviisikus. EF-i Rootsi juhi sõnul saaks Skandinaavia riigid oma keeleoskust arendada just professionaalsel tasandil.

Edetabel pandi kokku miljoni inimese vastuste põhjal, kes täitsid ära küsimustiku, mis pani proovile nende inglise keele oskuse. Osalejaid ei valitud juhuslikult, aga osaleda said ka need, kes avaldasid selleks ise soovi. See tähendab, et on teatud kallutatus, sest mõned osalejatest on keeleõppest individuaalselt väga huvitatud.

EF-i sõnul osales mehi ja naisi võrdselt ning vastajad olid erinevatest vanusegruppidest. Tabelisse pääsesid riigid, kus küsimustiku täitis vähemalt 400 inimest. Eesti kohta tulemused puuduvad, aga edetabelis on ära toodud Leedu. Keeleoskust hinnati Leedus keskpäraseks.  

Tulemusi saab vaadata SIIT.

Tagasi üles