Video: Bahreinis plahvatas naftajuhe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Reede hilisõhtul toimus plahvatus Bahreini riigile kuuluva naftafirma juhtmes. Naftajuhe õhiti Bahreini pealinna Manama lähedal Buri külas. Bahreini võimud on veendunud, et plahvatuse korraldas Iraan. 

Plahvatus kahjustas lähedalasuvaid hooneid ja autosid. Päästjad pidid elanikke evakueerima. Keegi plahvatuses vigastada ei saanud, samuti ei võtnud selle eest vastutust ükski äärmusrühmitus.

Bahreini siseministeerium tegi avalduse, väites, et Iraan oli ründajatega ühenduses ja juhtis neid.

Iraani välisministeeriumi pressiesindaja Bahram Ghasemi ütles täna riiklikule uudisteagentuurile IRNA, et süüdistused on valed ja alusetud, nimetades seda Bahreini võimude poolt lapsikuks näpuga näitamiseks.

Bahrein peab väheintensiivset võitlust mässulistega alates 2011. aastast, mil sunniitliku kuningriigi võimud surusid maha araabia kevade ülestõusu, mida juhtisid riigis enamuses olevad šiiidid.

Siseminister šeik Rashid bin Abdullah Al Khalifa ütles eile, et plahvatus on «järjekordne näide terroriaktidest, mida viivad läbi Iraaniga otseühenduses olevad ja sealt juhiseid saavad terroristid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles