Iraagis avastati järjekordsed ISIS-e massihauad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi väed avastatud massihaua ümber.
Iraagi väed avastatud massihaua ümber. Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP/SCANPIX

Iraagis Hawija linna lähistel avastati massihauad, kuhu oli maetud vähemalt 400 inimest, vahendab BBC.

Hawija linn oli kuni eelmise kuuni okupeeritud terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) poolt. Kirkuki provintsi kuberneri sõnul leiti hauad linna lähistel asuva õhuväebaasi juurest.

Mõned ohvritest olid riietatud tsiviilisikutena, aga mõned kandsid ka riietust, mille ISIS surmamõistetutele enne hukkamist selga paneb. Kuberneri sõnul oli õhuväebaas muudetud hukkamispaigaks.

Hawija linna lähedalt avastatud massihaud.
Hawija linna lähedalt avastatud massihaud. Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP/SCANPIX

Iraagi armee kindral Mortada al-Luwaibi sõnul leiti hauad pärast kohalikelt elanikelt vihjete saamist. Iraagi väed on avastanud kümneid massihaudu nendelt aladelt, mis olid varasemalt ISIS-e kontrolli all. Eelmisel aastal avalikustas Associated Press andmed, mille kohaselt oli selleks hetkeks leitud 72 erinevat hauda.

Iraagi väed ja ajakirjanikud massihauda uurimas.
Iraagi väed ja ajakirjanikud massihauda uurimas. Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP

Sinna maetud surnukehade arvu kohta kindlaid numbreid öelda ei osatud. Arvati, et hukkunute arv jäi 5200 ja 15 000 vahele.

Pärast seda on suutnud Iraagi valitsusväed hõivata mitmeid varasemalt ISIS-ele kuulunud territooriumeid. Hawija asub pealinn Bagdadist 240 kilomeetrit põhjas. Linna üle saavutati kontroll eelmisel kuul. ISIS kontrollis linna alates 2013. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles