Hispaania peaminister tahab ettevõtete Katalooniasse jäämist (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad täna Brüsselis toimunud meeleavaldusel.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad täna Brüsselis toimunud meeleavaldusel. Foto: Olivier Matthys/AP/Scanpix

Hispaania peaminister Mariano Rajoy kutsus täna ettevõtteid Katalooniasse jääma, sest piirkonna iseseisvuspüüdest põhjustatud ebakindluse tõttu on paljud firmad oma peakorterid Katalooniast välja viinud.

Rajoy tegi täna esimese visiidi Madridi otsevõimule allutatud Katalooniasse ning palus kõigil ettevõtetel, mis töötavad ja on töötanud Kataloonias, sealt mitte lahkuda.

Rajoy tagandas möödunud kuul Kataloonia valitsuse ja parlamendi ning kuulutas selles piirkonnas 21. detsembriks välja valimised.

«Me peame taastama mõistliku, praktilise, ettevõtliku ja dünaamilise Kataloonia, mis on panustanud sedavõrd palju progressi Hispaanias ja Euroopas,» ütles Rajoy oma Rahvapartei liikmetele Barcelonas.

Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy. Foto: OSCAR DEL POZO/AFP/Scanpix

Kataloonia iseseisvuskriis on ajendanud enam kui 2400 ettevõtet viima oma peakorterid sellest jõukast kirdepiirkonnast välja.

Rahvusvaheline Valuutafond hoiatas möödunud kuul, et Katalooniat võib seoses määramatusega iseseisvuspürgimuste osas oodata majanduslangus.

Sajad tuhanded katalaanid täitsid eile Barcelona tänavad, et nõuda tagandatud seadusandjate ja valitsusliikmete vabastamist vanglast, kuhu riigikohus nad seoses osalusega iseseisvuspüüdlustes paigutas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles