Brüsselis avaldas sadu inimesi meelt Kataloonia iseseisvuse toetuseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad täna Brüsselis toimunud meeleavaldusel.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad täna Brüsselis toimunud meeleavaldusel. Foto: Olivier Matthys/AP/Scanpix

Mitusada inimest avaldas pühapäeval Brüsselis meelt Kataloonia iseseisvuspürgimuste toetuseks, sarjates Euroopa Liitu ja nõudes Hispaanialt regiooni vangistatud liidrite vabastamist.

Belgias omal algatusel asüülis viibiv Kataloonia liider Carles Puigdemont ei osalenud meeleavaldusel, kus võis kohata iseseisvusmeelseid Euroopa Parlamendi liikmeid ja mitmeid maapaos viibivaid regionaalvalitsuse liikmeid.

«Demokraatia Hispaanias pole mitte üksnes haige, vaid sisuliselt surnud,» lausus Hispaaniast valitud Euroopa Parlamendi liige Josep-Maria Terricabras, kes toetab Kataloonia iseseisvust.

«Ma pean absoluutselt kohutavaks, kui Euroopa institutsioonid ei mõista, et kui rünnatakse demokraatiat, ei tohiks aplodeerida (Hispaania peaministrile Mariano) Rajoyle ja institutsioonidele, mis on väljaspool seadust,» lisas ta.

Protest leidis aset Euroopa Liidu tähtsamate institutsioonide lähedal.

Meeleavaldajad hoidsid pea kohal vangistatud ametiisikuid kujutavaid fotosid, ning loosungeid kirjaga «häbi». Näha võis ka Belgia Flandria regiooni lippe.

EL ei loodud selleks, et olla tunnistajaks diktatuuri ja fašismi naasmisele Euroopasse, ütles Kataloonia tagandatud tervishoiuminister Antoni Comin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles