Galerii: Kaks aastat Pariisi rünnakutest: terrorist vaikib siiani (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastat pärast Prantsusmaa pealinnas Pariisis aset leidnud terrorirünnakuid, keeldub selle ainus ellujäänud kahtlusalune jätkuvalt rääkimast, vahendab Guardian. 

Prantsusmaa valvatuim vang Salah Abdeslam mängis uurijate hinnangul 130 inimese surmaga päädinud terrorirünnakus keskset rolli. Politseinikud aga tunnistavad, et mis olid täpsemalt tema ülesanded, on jätkuvalt saladus, sest ta keeldub siiani ametivõimudega rääkimast.

28-aastane Abdeslam arreteeriti 2016. aasta märtsis – neli kuud peale Pariisi sündmusi – Belgias.

Mälestamaks rünnakutes hukkunuid, külastab Prantsuse president Emmanuel Macron täna terroristide sihtmärke, kuid kõnet ta Prantsuse meedia teatel pidada ei plaani.

Endine väikekurjategija Abdeslam viskas tol saatuslikul õhtul tema küljes olnud suitsiidivöö prügikasti ja põgenes. Politsei sõnul pole teada, kas ta mõtles rünnaku osas ümber või oli seade defektne.

Teda seostatakse samuti läinud aasta märtsis Brüsselis terrorirünnaku korraldanud terroristidega.

Nüüd hoitakse teda üksikkongis 24-tunnise jälgimise all Euroopa suurimas vanglas Fleury-Mérogisis. Järelevalvet leevendati, kui arstid hoiatasid ametivõime, et olukord ohustab tema vaimset seisundit. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles