Soovmõtlemine ei lahenda Läti probleeme

Evita Puriņa
, Re:Baltica
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17 aastat välismaal elanud ja töötanud Lelde Strazdiņa naasis kodumaale ning töötab nüüd Cēsise linnas mööbli restauraatorina.
17 aastat välismaal elanud ja töötanud Lelde Strazdiņa naasis kodumaale ning töötab nüüd Cēsise linnas mööbli restauraatorina. Foto: Kaspars Goba

Selleks et kompenseerida eesootavat tööjõupuudujääki, peaks iga aasta Lätti tagasi tulema vähemalt 9500 sealt lahkunud inimest. Praegu on naasjate arv poole väiksem ja väljaränne jätkub.

Poolteist aastat tagasi sai 34-aastasest Lelde Strazdiņast Põhja-Läti Cēsise linna elanik. Tegu on veidi rohkem kui 18 000 elanikuga väikelinnaga, mis asub maalilise Gauja jõe kallast palistavatel seljandikel, kust avaneb vaade ümbritsevatele metsadele ning mille ajalugu ulatub 13. sajandisse.

17 aastat välismaal elanud Leldet võlusid vaikne ja meeldiv keskkond ning kohaliku omavalitsuse toetus. Nüüd puhub ta oma töökojas uut elu sisse vanale mööblile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles