Video: Duterte laulis Trumpile armastuslaulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(Vasakult paremale) Vene peaminister Dmitry Medvedev, Vietnami peaminister Nguyen Xuan Phuc, Ühendriikide president Donald Trump, Filipiinide president Rodrigo Diterte ja Austraalia peaminister Malcolm Turnbull.
(Vasakult paremale) Vene peaminister Dmitry Medvedev, Vietnami peaminister Nguyen Xuan Phuc, Ühendriikide president Donald Trump, Filipiinide president Rodrigo Diterte ja Austraalia peaminister Malcolm Turnbull. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte esitas Ühendriikide presidendile Donald Trumpile Manilas populaarse kohaliku armastuslaulu «Ikaw» («Sina»).

Eile Filipiinide pealinnas Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni (ASEAN) tippkohtumise eel aset leidnud õhtusöögi käigus haaras Duterte mikrofoni, et Trumpile koos poplaulja Pilita Corralesega ette kanda kohalikku populaarset armastuslaulu «Sina». «Sa oled muu ilmavalgus, pool minu südant,» seisab ühes laulu värssidest. Duterte ütles hiljem, et tegu oli Trumpi erisooviga.

Trump aga kiitis täna suurepäraseid suhteid Filipiinidel verist uimastisõda pidava Dutertega. «Meil on olnud suurepärased suhted. See on olnud väga edukas,» lausus Trump Dutertele ASEANI kohtumise alguses. «Ma olen tõesti nautinud siinolekut.»

Duterte ja Trump eilsel õhtusöögil.
Duterte ja Trump eilsel õhtusöögil. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/AFP

Kui ajakirjanikke ruumist välja toimetati, küsis üks neist, kas Trump kavatseb tõstatada kohtumisel ka inimõiguste küsimuse. Duterte nimetas seepeale ajakirjanikke naljatades spioonideks. Mõlemad naersid, kuid kumbki ei vastanud. Duterte pressiesindaja ütles hiljem korduvalt, et Trump mingeid inimõigusteemasid 40 minutit kestnud kohtumisel ei tõstatanud.

Trump osaleb Filipiinidel koos veel 18 riigi liidriga kahepäevasel ASEANi tippkohtumisel. Tegemist on viimase peatuspaigaga tema Aasia-ringreisil, mis viis USA presidendi ka Jaapanisse, Lõuna-Koreasse, Hiinasse ja Vietnami. Inimõigusrühmitused on kutsunud Trumpi üles lõpetama oma Aasia-turneed tugeva avaldusega Duterte narkosõja vastu, mille raames on tapetud tuhandeid inimesi.

Duterte ise väidab, et pole kunagi andnud politseile korraldust seadust rikkuda. Samas on ta korduvalt rääkinud, kuidas on ka ise inimesi tapnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles