Endine Poola luurejuht peab Katalooniat heaks õppetunniks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grzegorz Małecki sõnul pelgavad paljud katalaani poliitikud ja ärimehed seda, kui tuleb välja nende Andorra pangakontodel toimuv.
Grzegorz Małecki sõnul pelgavad paljud katalaani poliitikud ja ärimehed seda, kui tuleb välja nende Andorra pangakontodel toimuv. Foto: Evelyn Kaldoja

Kui ütlesin Poola siseluure endise juhi ja praeguse Kazimierz Pułaski Fondi küberjulgeoleku programmi direktori Grzegorz Małeckiga alustuseks, et soovin rääkida Venemaast, vallandus tema suust sügav ohe ja tõdemus, et kui peab, siis peab, aga ta väga ei tahaks.

«Ma pigem räägiksin Hispaaniast ja Katalooniast,» pani ette Małecki, kes on töötanud ka Poola saatkonnas Madridis ja hoiab Ibeeria poolsaare sündmustel terast pilku siiani. Luure ja diplomaatia taustaga mõttekodalase hinnangul on Kataloonia sündmused Euroopale väga ohtlikud ja õpetlikud.

- Kui tõsine tundub Venemaa sekkumine Kataloonia sündmustesse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles