Mogherini: EL plaanib tõsta strateegilise kommunikatsiooni eelarvet (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federica Mogherini.
Federica Mogherini. Foto: JOSEPH EID/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini ütles esmaspäeval, et ELi välis- ja kaitseministrid andsid poliitilise toetuse tema ettepanekule suurendada ühenduse strateegilise kommunikatsiooni ja eelkõige kolme vastavasisulise rakkerühma eelarvet.

«Palusin ministritel toetada minu ettepanekut eraldada täiendavaid inim- ja rahalisi ressursse kolmele strateegilisele rakkerühmale. Sain ministritelt sel teemal poliitilise toetuse. Nüüd jälgime, kas rahandusministrid järgivad lähinädalatel välisministrite juhiseid,» ütles Mogherini Brüsselis ELi välis- ja kaitseministrite kohtumise järel pressikonverentsil.

ELi välisteenistuses tegutseb kolm strateegilise kommunikatsiooni rakkerühma, millest üks on suunatud idast lähtuvatele väljakutsetele, teine Lääne-Balkani piirkonnale ja kolmas araabiamaailmale.

«Me oleme hoogustanud kommunikatsiooni rõhuasetusega Euroopa idaosal, aga ka Lääne-Balkanil ja Vahemere piirkonnal. Me arutame täna, kuidas saame veelgi toetada seda tööd, mille algatasin kaks aastat tagasi idasuunalise strateegilise rakkerühma (East StratCom) näol ja sel suvel Lääne-Balkani ja Vahemere piirkonna kohta,» sõnas välispoliitikajuht esmaspäeva hommikul kohtumisele saabudes.

«Elame ajal, kus ELi sõnumiedastusel ühenduse siseselt ja meie piirkonnas on poliitiline väärtus,» ütles Mogherini.

2015. aastal tõstatasid strateegilise kommunikatsiooni teemaga tegelemise vajaduse Euroopa Liidus Eesti, Taani, Läti ja Suurbritannia välisminister. 2015. aasta märtsi ülemkogu järeldustes antud suuniste põhjal anti mandaat Ida strateegilise kommunikatsiooni rakkerühma (EEAS East Stratcom Task Force) loomiseks. Eesti poolt osaleb selle rakkerühma töös ekspert Anneli Kimber. 2017. aastal otsustas ELi välisteenistus (EEAS) luua kaks uut suunda – Lääne-Balkani rakkerühm (EEAS Stratcom Western-Balkans Task Force) ja Lõuna rakkerühm (EEAS Stratcom South).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles