Somaalias sai USA droonirünnakutes surma vähemalt 40 islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: intelligencebriefs.com

Somaalias tapeti viimase nelja päeva jooksul USA sõjaväe droonirünnakutes vähemalt 40 äärmusrühmituste Al-Shabaab ja Islamiriik võitlejat, teatas esmaspäeval Pentagon.

USA sõjavägi on teinud alates neljapäevast viis õhulööki, milles on surma saanud 36 terrorivõrgustikuga Al-Qaeda liidus oleva Al-Shabaabi ja neli sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejat.

"Koostöös Somaalia föderaalvalitsusega on USA väed alates 9. novembrist teinud viis õhulööki Al-Shabaabi ja Islamiriigi vastu, mille tagajärjel kõrvaldati võitlusväljalt 40 terroristi," kirjutati Pentagoni teadaandes.

Üks rünnakutest tehti reede õhtul pealinnast Muqdishost 32 kilomeetrit põhja poole jäävasse Alam-Shabelle'i piirkonda.

Al-Shabaabi süüdistatakse muu hulgas 14. oktoobri veokiplahvatuses Muqdishos, milles hukkus 358 inimest, ning 29. oktoobri 27 inimelu nõudnud rünnakus hotellile samas linnas.

USA diplomaatiline esindus Somaalias ärgitas laupäeval kõiki oma tuumfunktsioone mitte täitvaid personaliliikmeid Muqdishost lahkuma, viidates vahetule nendevastasele ohule.

Päev varem oli USA Aafrika väejuhatus korraldanud droonirünnakuid äärmusrühmituse Islamiriik baasile riigi kirdeosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles