Iisraeli armee võttis kinni Islamidžihaadi juhtivliikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamidžihaadi võitleja Gaza meeleavaldusel.
Islamidžihaadi võitleja Gaza meeleavaldusel. Foto: israelnationalnews/Reuters

Iisraeli armee teatas esmaspäeval, et tabas Jenini lähedal asuvas Arrabas palestiinlaste äärmusrühmituse Islamidžihaad juhtivliikme.

"Sõjaväel õnnestus haarangu käigus kinni võtta Islamiriigi juhtivliige," kirjutati avalduses.

Allikas äärmusrühmitusest kinnitas, et "vahistamiskampaania" käigus võeti kinni üks nende liidreid Tareq Qadaan.

Iisraeli kaitseministeeriumi kõrge ametnik hoiatas laupäeval palestiina võitlejaid rünnakute eest kättemaksuks juudiriiki viiva Gaza tunneli õhkimise eest.

Kindralmajor Yoav Mordechai, kes juhib ministeeriumis Palestiina alade osakonda, esitas hoiatuse laupäeva õhtul välja lastud araabiakeelses videos.

Iisraeli armee lasi 30. oktoobril õhku piirialuse tunneli, operatsioon nõudis 12 palestiinlase elu. Ohvrid olid äärmusrühmituste Hamas ja Islamidžihaad võitlejad.

Mordechai ütles, et sõjavägi "hävitas terroritunneli Iisraeli suveräänsel territooriumil".

"Me oleme teadlikud vandenõust, mida palestiina Islamidžihaadi terrorirühmitus Iiraeli vastu kavandab," ütles ta.

"Nad mängivad tulega, seades ohtu Gaza elanikud, Palestiina leppimispüüded ja kogu piirkonna stabiilsuse," hoiatas Mordechai.

"Olgu teile selge, et igale Islamidžihaadi rünnakule tuleb karm ja otsustav Iisraeli vasturünnak. See ei kehti mitte ainult Islamidžihaad, vaid ka Hamasi kohta," lisas kindralmajor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles