USA presidendi poeg vestles kampaania ajal Wikileaksi esindajatega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jr.
Donald Trump Jr. Foto: Mark Kauzlarich/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi poeg Donald Trump Jr. vestles 2016. aasta presidendikampaania ajal Wikileaksi esindajatega, avaldati eile meedias.

Donald Trump Jr. avalikustas pärast seda kogu kirjavahetuse sotsiaalmeediavõrgustikus Twitter. «Siin on kogu Wikileaksiga peetud vestluskett, mille seas kolm minu vastust ja mille keegi kongressikomiteest otsustas valikuliselt lekitada. Väga irooniline,» lisas Donald Trump Jr.

Avalikustatud vestluse kohaselt saatis Wikileaks esimese sõnumi presidendi pojale eelmise aasta septembrikuus. Atlantici andmetel on vestlus suures osas ühepoolne ja kestab käesoleva aasta juulini. Väljaande info kohaselt on Donald Trump Jr. advokaat edastanud kõik sõnumid kongressi uurimiskomiteele. Telekanali CNN andmetel oli kongressil kõnealune kirjavahetus aga olemas juba mõnda aega.

USA Luure Keskagentuuri (CIA) direktor Mike Pompeo nimetas alles juulikuus Wikileaksi vaenulikuks luureorganisatsiooniks ja ütles, et see aitab Venemaad.

«Ma ei armasta Wikileaksi,» ütles Pompeo Colorado osariigis Aspenis julgeolekufoorumil, ja selgitas: «On tulnud aeg nimetada Wikileaks mitteriiklikuks vaenulikuks luureorganisatsiooniks, mida toetavad tihti sellised riigid nagu Venemaa.»

CIA direktor hoiatas, et tema arvates üritab Wikileaks alandada USAd igal võimalikul viisil.

Kuulajaskonnast tulnud küsimusele Wikileaksi sekkumise kohta USA valimiskampaaniasse, vastas CIA direktor: «Loomulikult sekkusid nad ja sekkusid juba varem, enne seda.»

Vaatlejad pöörasid tähelepanu tõsiasjale, et USA valimiskampaania ajal, mil Wikileaks avaldas demokraatide kandidaati Hillary Clintonit piinlikku olukorda seadvad kirjad, säutsus praegune president Donald Trump: «Ma armastan Wikileaks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles