Mida peavad eurooplased seksuaalseks ahistamiseks? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalse ahistamise liikumise motoks saanud #metoo
Seksuaalse ahistamise liikumise motoks saanud #metoo Foto: BERTRAND GUAY/AFP/SCANPIX

Kas seksuaalse alatooniga nali on seksuaalne ahistamine? Või ainult siis, samal ajal kellegi tagaosa krabatakse? Üleeuroopaline uuring näitab, et taluvuspiirid on piirkonniti väga erinevad, vahendab Deutsche Welle. 

Arusaamad, mida lugeda seksuaalseks ahistamiseks ja mida mitte, on Europoas riigiti väga erinevad – ja seda nii naiste kui meeste seas. Mida mõned peavad meelitavaks, võib teiste jaoks olla juba piiri ületamine.

Katsumine: pole kellegi arvates lubatud.

Pea kõik Euroopas peavad seksuaalseks ahistamiseks seda, kui mees üritab naise seelikualusest pilti teha või nõuab seksuaalseid teeneid. Sama käib naise krabamise kohta ja seda kõigis Lääne Euroopa riikides, kus uuringuagentuur YouGov küsitluse korraldas (Norra, Suurbritannia, Prantsusma, Rootsi, Taani, Soome, Saksamaa). 

Foto: Kuvatõmmis portaalist

Uuringust selgus, et iga teist naist ELis on ahistatud.

ELi fundamentaalsete õiguste agentuuri üleeuroopalisest küsitlusest 2014. aastal selgus, et pea pooled naised Euroopas olid viimase 12 kuu jooksul pidanud taluma mingit versiooni seksuaalsest ahistamisest: kas siis tahtmatute kallistuste, puudutuste, suudluste või seksuaalse alatooniga e-kirjade ja sõnumite näol. 

Foto: Kuvatõmmis portaalist

Selle kaardi puhul tuleb arvesse võtta, et osas Euroopa piirkondades on teadlikkus seksuaalsest ahistamisest väiksem kui näiteks Skandinaavias, mis on kaardil tumepunane. 

Rootsis on tavapärane, et seksuaalse ahistamise juhtumitest antakse teada. Ida-Euroopas pole taoline teguviis aga nii levinud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles