USA võib Balti riikidele heidutuseks eraldada 100 miljonit dollarit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Viljandis.
USA sõdurid Viljandis. Foto: Marko Saarm / Sakala

USA esindajatekoja ja senati relvateenistuste komisjonid avaldasid eelmisel nädalal üksikasju USA 2018. aasta kavandatavast kaitse-eelarvest, milles tahetakse eraldada Baltimaadele kuni 100 miljonit dollarit Venemaa agressiooni heidutamiseks.

Senati relvateenistuste komisjon avaldas üksikasju sisaldanud raporti 8. novembril.

Raportis öeldakse, et eelarves soovitakse eraldada Euroopa heidutusalgatusest (European Deterrence Initative) kuni 100 miljonit dollarit projektidele, millega tahetakse suurendada Baltimaade vastupidavust ja võimekusi, et heidutada Venemaa agressiooni.

Praegu viibib eestis NATO lahingugrupp, mis on osa heidutusmeetmetest. Eestis on raamriigiks Ühendkuningriik, kokku on Tapa sõjaväelinnakus umbes 1200 liitlassõdurit. 

Raamriik Ühendkuningriik panustab rohkem kui 800 kaitseväelasega, kes on relvastatud tankidega Challenger 2, jalaväe lahingumasinatega Warrior ning liikursuurtükkidega AS90. Prantsusmaa panuseks lahingugruppi on 300 kaitseväelasega allüksus, mille relvastuses on tankid Leclerc, jalaväe lahingumasinad VBCI ja soomukid VAB. Prantsuse allüksuse vahetab lähimate kuude jooksul välja Taani allüksus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles